Derfor skal du træne med romaskine

No Comments

 

Vil du gerne kickstarte din træning med en metode, der slår alle de andre? Eller er du i fuld gang, og måske bare ønsker at opnå nye højder? Uanset, kan romaskinen være svaret på dine bønner. Læs her, hvorfor maskinen er så populær blandt træningsfolk verden over.

Du kender sikkert til romaskinen, hvis du er fast indlogerende i dit lokale fitnesscenter. Det kan dog se en anelse for ’sjovt’ og måske endda useriøst ud, når folk træner på dem. Dette kunne dog ikke være længere fra sandheden, for nok er roning sjovt, men det er også benhårdt arbejde.

Romaskinen kort fortalt

Romaskinen er en favorit hos mange, fordi både konditionen og musklerne bliver udfordret. Ulig andre maskiner, hvor du ikke har samme mulighed for i så høj en grad at arbejde med de to forskellige grupper samtidigt.

Ud over at give gode resultater, er roning også fantastisk sjovt, og du kan hele tiden presse dig selv til hurtigere tider. Dette giver blod på tanden og gør, at du holder ved din træning i det lange løb.

En fedtforbrænding der holder

Fedtforbrænding kan opnås med en ganske simpel ligning: Du skal indtage færre kalorier end du forbrænder. Hvis du ikke har planer om, at gå og sulte helt, kan det være en idé, at skrue op for træningen.

Hvis du har planer om fedtforbrænding bliver romaskinen din nye bedste ven. Du får nemlig sved på panden samtidigt med at du styrker dine muskler. Stærke muskler kræver en højere forbrænding af din krop, og du vil derfor både efterforbrænde og forbrænde flere kalorier i din dagligdag.

Styrk dine muskler

Det er ikke få muskler, der bliver styrket, når du træner med en romaskine. Med træk og skub vil både din under- og overkrop blive stimuleret.

Du vil med en romaskine kunne både mærke og se forskel på musklerne i dine baller, lægge, lår, bryst, ryg og skulderblade. Det er altså bestemt en træningsmetode for dig, der ønsker hele kroppen gennemarbejdet. Kombinere du dette med den rette kost og vitaminer, så vil du hurtigt se en forskel.

Cardio på den sjove måde

En romaskine er perfekt til at forbedre din kondition. Træning med høj hastighed vil få svedperlerne til at rulle og byde åndenøden velkommen. Det kan altså være en hård omgang første gang du sætter dig i romaskinen i konditionsøjemed, men ikke desto mindre en fantastisk effektiv én af slagsen.

Undgå skader med roning

Når du ror med en romaskine styrker du ikke bare dine muskler i din ryg og lænd, men også smidigheden og bevægeligheden. Det betyder, at du i fremtiden vil have mere at stå i mod med ved eks. flytninger eller situationer med vrid. Det er nemlig den slags hverdagssituationer, der kan give pludselige skader, som kan være svære at komme af med igen.

 

Roning kan på den måde bruges som en form for funktionel træning, hvor du støtter nogle af dine mest udsatte områder samtidigt med at du kommer i form, sætter gang i vægttabet og styrker dine muskler. Uden tvivl en træningsform for dig, der er resultatorienteret og elsker at udfordre dig selv.

 

Categories: Træningsudstyr

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *