Skal du bruge sko specifikt til Squat i din træning?

Så hvis olympiske sko angiveligt forbedre form, ved at lade løfteren at bo mere oprejst, så hvorfor ikke vi ser elite niveau squatters bære dem? Så vidt jeg ved forskning i squat sko til elite løftere, og hvordan det ændrer squat er ikke-eksisterende, så vi kan kun gætte. Den Sato undersøgelsen nævnt tidligere kun registreret hvordan squat ændret til 60% af en RM i kollegiale atleter, der kan have været stærk (vægt anvendte blev ikke givet), men bestemt ikke var eliteniveau styrke. Vi ved, at stigende belastning skifter kinematik. Det er fuldt ud muligt, at de ville have fået lige så meget af en forward lean med 90% af deres last med og uden squat sko.

Er du interesseret i at finde et par vægtløftersko – se forslag her

Holdning ved squat

Det andet aspekt, der skal undersøges, er den holdning, elite powerlifters bruger. I en undersøgelse biomekanik squat, Escamilla, et al. undersøgt 39 powerlifters og grupperet dem i tre normaliserede holdninger. Disse stoffer varierede fra 87-196% af skulder bredde. De var inddelt i smal, medium og bred. Interessant, var der ingen forskel i bagagerummet vinkel (anterior bar forskydning) mellem de to grupper. Der var imidlertid en forskel ses i fremad knæ bevægelse med den smalle holdning har omtrent en 4-6 cm større fremad knæ bevægelse end den brede stance gruppen. Dette indikerer, at de havde mere af en quadriceps-dominerende squat mønster.

 

Som du husker, iført olympiske sko tillader knæene til at komme frem mere, hvilket giver mulighed for en mere oprejst torso position. Ser man på olympiske vægtløftere under fangsten fase af snatch eller ren, kan du se de knæ er godt over tæerne og torso er relativt oprejst. Men det lader til, at det ikke betyder noget for powerlifters. Dette kunne måske tilskrives andre ting Escamilla fundet – at powerlifters ikke behøver at sidde på hug så dyb, at baren er på ryggen (i stedet for deres skuldre), og at løftere med en bredere holdning havde mere hip fleksion end dem med en smal holdning.

 

De powerlifters kan gøre en hip-dominerende squat, der engagerer glutes og hamstrings mere end quadriceps. Selvfølgelig, hvis det smalle stance powerlifter oplevet mere knæ fleksion end hofte fleksion, så måske de olympiske sko ville hjælpe dem. En squat med mere knæ fleksion kan engagere quadriceps muskler mere, og det er en af fordelene ved at bruge de olympiske sko.

hvis du har en quad dominerende squat med en smal holdning, eller har hypertrofi-orienterede mål, kan olympiske squat sko være det rigtige for dig.

 

Er vægtløftning sko svaret på dine hugsiddende drømme? Det afhænger af et par ting som, hvilket niveau BZ’er er du? Hvilken type squat du har? Er det quad dominerende som en olympisk løfteren eller hofte dominerende som en powerlifter? Og endelig, hvad er dine mål? Hvis du er nybegynder eller mellemliggende niveau BZ’er, kan olympiske sko hjælpe dig med at øge dine numre. Baseret på den tilgængelige forskning på lav til moderat intensitet squats, ser det ud til, at olympiske sko og hæl elevatorer kan hjælpe dig med at forbedre squat form, og til gengæld flytte mere vægt. Den øgede quadriceps aktivitet fra at bære olympiske sko kan hjælpe løftere får større quads så godt. Hvis dine mål fører mod bodybuilding og større quads snarere end Styrkeløft kan olympiske sko hjælpe.

 

Hvis du har en hofte dominerende squat med en medium til bred holdning og styrke-orienterede mål, kan Chuck Taylors være din bedste valg.

 

Er dit mål at bare squat så meget vægt som muligt? Da dit mål er at sidde på hug et hus kan jeg antage, at du allerede har en anstændig hugsiddende base og er tidligere eller tæt på at bryde forbi det mellemliggende niveau. Hypertrofi er bare noget rart, der kommer sammen med at løfte store vægte, men det er ikke din største bekymring. Hvis du har en medium til bred holdning din squat er mere end sandsynligt hip dominerende, og det virker glutes og hamstrings mere end quad dominerende squat.

squatter

 

Som sådan, vil jeg anbefale iført Chuck Taylors. Vi ser sjældent elite powerlifters flytter store vægt i Olympiske sko. Ikke alene er det den foretrukne fodtøj af powerlifters, men Chucks er også betydeligt billigere, så du ikke sprænge banken på en 200 dollar par squat sko. Forskning i squat sko i elite niveau besættere, så vidt jeg ved, er ikke-eksisterende, så stoler de fyre, der bærer Chucks med 800-plus pounds på ryggen synes at være det bedste svar, vi har nu.

Categories: Squat, Træningsudstyr